חיפוש
  • Alcohome

מה טעמם של יינות ישראלים?

צריכתם של יינות ישראלים הולכת וגוברת משנה לשנה, כאשר מדי שנה מיוצרים בישראל כ 45 מיליון בקבוקי יין המופקים מ 40 זנים שונים של ענבי יין הגדלים באזורים שונים ברחבי המדינה, כאשר המספר הרשמי של היקבים הפועלים בישראל כיום חוצה את רף ה 400.


הגורמים המשפיעים על טעמו של היין הישראלי


טעמם של יינות ישראלים, בדומה לטעמם של כל סוגי היינות מסביב לעולם, מושפע ממספר גורמים משתנים, כגון סוג ענבי היין, יבול הכרם, בחירת יום הבציר, שיטת עשיית היין, אופן אחסון היינות, וכמובן תנאי הסביבה והאקלים לגידול ענבי יין. בכל אזורי הגידול בישראל, מתקיימים תנאי סביבה ואקלים מצוינים לגידול ענבי יין, מהנקודה הצפונית ביותר באזור רמת הגולן והגליל העליון והתחתון, דרך אזור הכרמל ומישור החוף ועד להרי יהודה ואזור הנגב.





בשנים האחרונות, יותר ויותר יינות ישראלים זוכים להכרה בינלאומית, ורבים וטובים מהם נבחרים בתחרויות טעימה שונות המתקיימות מסביב לעולם כיינות מובילים, כאשר חלק גדול מהיינות המיוצרים בישראל כיום מיועד מראש למטרות ייצוא. כיום בישראל, פועלים עשרות יקבי בוטיק לצידם של היקבים הגדולים, כאשר תעשיית היין הישראלית ממשיכה להתפתח ולשגשג משנה לשנה, וזאת על אף שצריכת היין בישראל לכל אזרח הינה נמוכה מהממוצע העולמי והיא עומדת בממוצע על צריכה של 4 עד 6 ליטרים של יין לשנה לכל אדם. יחד עם זאת, בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה הדרגתית בהיקף מכירות היינות הישראלים בקרב הקהל הישראלי, כאשר בכל רחבי המדינה מתקיימות סדנאות יין ומפגשי טעימות בהם נוטלים חלק עשרות אלפי ישראלים מדי שנה.




טעמם של יינות ישראלי - הגורם הסביבתי


הפופולאריות ההולכת וגוברת ברחבי העולם (וגם בישראל כמובן), לסוגי היינות השונים המופקים בישראל נובעת בין היתר מתנאי האקלים והסביבה האידיאליים המאפיינים את כל אזורי הגידול ברחבי המדינה. בדומה לכל גידול חקלאי אחר, גם למיקומם של השטחים החקלאיים בהם גדלים ענבי היין, ישנה השפעה מכרעת על טעמם של יינות ישראלים, כאשר הטעם משתנה בהתאם לאזורי הגידול. אם ניקח לדוגמא זרעים זהים של ענבי יין וניטע אותם באזורי גידול שונים ברחבי המדינה, קרוב לוודאי שנקבל יינות בטעמים שונים, ומכאן הנחת היסוד של תעשיית היין העולמית שהיא שהסביבה מהווה גורם מרכזי בטעמם של היינות.

21 צפיות0תגובות